Trouwkaarten

Trouwkaarten

U laat familie en vrienden weten dat u gaat trouwen met een trouwkaart. De trouwkaart wordt 4 tot 7 weken voor het huwelijk verstuurd. Hou er rekening mee dat er in drukke periodes soms een langere wachttijd kan zijn bij de drukker. Vroeger werd de tekst gebruikt zoals: Met goedkeuring van wederzijdse ouders............. Dit is verleden tijd. Het bruidspaar gebruikt een eigen toepasselijke tekst of gedicht wat bij hun past.

Huwelijksaankondiging

Als je mensen uitnodigt naar de receptie of het avondfeest dan is het eenvoudig als je daarvoor een apart kaartje met de huwelijksaankondiging meestuurt. Op dit kaartje vermeld je de locatie en het uur waarop de genodigden worden verwacht. Je doet er goed aan een datum op het kaartje te zetten. Er zijn veel verschillende trouwkaarten , trouwkaarten met muziek, in een blik, met je foto, of met jullie karikatuur.Tegenwoordig worden huwelijks-aankondigingen verstuurd in alle kleuren, vormen, formaten en stijlen.

Drukkerij in de buurt de boeken doornemen

Om de trouwkaart een persoonlijke toets te geven, kan je gebruik maken van een mooie foto van jullie beiden, van een voor jullie relevant voorwerp of je kan ze helemaal zelf ontwerpen of maken. Natuurlijk kan je ook bij je eigen drukkerij in de buurt de boeken doornemen om een mooie trouwkaart uit te zoeken.Veel koppels kiezen ervoor om hun foto, een bepaalde tekst, de kleuren en/of vormen van hun huwelijkskaart te laten terugkeren in het andere drukwerk. Dit geeft uniformiteit en oogt heel mooi. Je moet er dan wel opletten dat je een kleur en stijl kiest die voor al het drukwerk geschikt blijft.