Een alternatief voor rijst strooien op bruiloft

alternatief confetti bruiloft

Het gooien van rijst op jonggehuwden is een oude traditie als symbool van overvloed en vruchtbaarheid. Je hebt misschien gehoord dat rauwe rijstkorrels schadelijk zijn voor vogels die ze innemen, maar ornithologen zeggen dat dit niet waar is. Toch kan rijst niet de beste keuze zijn om te gooien, omdat het glad kan zijn, en moeilijk op te ruimen is. Ook confetti is een slecht alternatief. Hier zijn een aantal leuke alternatieven.

Beauty bruidskapsel en bruidsmake-up

Rozenblaadjes

Rozenblaadjes zijn er in veel kleuren en geuren te koop. Je kan deze in mooi zakjes doen, of zelf zakjes maken van papier versierd met stempels strikjes en allerlei leuke tierlanteintjes.

Strooien bruidspaar zaden

zaad

Kleine puntzakken van papier gevuld met zonnebloempitten meloenpitten of vogelzaden zijn een leuk alternatief. Nadien kunnen de vogels het heerlijk opeten. Je kan leuk gekleurd karton papier kopen, en deze nog versieren met een leuke strik.Vul de zakken met het zaad en laat de gasten strooien naar wens.

Klavertjes 4 bruiloft

Klavertjes 4

Ook klavertjes 4 zijn er te koop, of je moet ze maar net zelf in je tuin vinden, maar ook dit is een leuk alternatief strooigoed