Bruidstaarten en cupcakes

Bruidsmake-up bruidskapsels

Trouwen zit boordevoll met traditie, ongeacht cultuur of religie. De bruidstaart is slechts een van de elementen van deze bijzondere dag, dat zijn eigen historische en culturele referenties draagt, en heeft de tand des tijd. Vroeger was het traditie dat er een bruidstaart was, het was het symbool van vruchtbaarheid. De bruidstaarten zijn van traditie in de kleur wit, maar tegenwoordig kan je ze in alle kleuren krijgen, zelfs met echte bloemendecoraties in de meest uiteenlopende kleuren. Het maken van een bruidstaart is uiteraard maatwerk, de wensen en behoeftes kunnen per bruidspaar enorm verschillen.De prijzen voor de bruidstaarten verschillen volgens mij per soort en maat, meestal wordt de bruidstaart bezorgd op de plaats van bestemming. Je kunt ook kiezen voor een ijsbruidstaart die aangesneden wordt na het diner. Wat ook helemaal hot is zijn de cupcakes of een dessertbuffet., in plaatst van de bruidstaart. En de Naked bruidstaart is op dit moment een hot item.

 

Welke taart past bij jullie?

Er zijn tal van mogelijkheden in bruidstaarten qua smaak en vorm smaken kun je zo gek niet bedenken maar het meest voorkomend zijn. Chocoladetaarten, Marsepein-cake, fruittaarten, noem maar op. Je kan de taart op maat laten maken bij een banketbakker, maar steeds zie je meer gespecialiceerde bedrijven die alleen maar bruidstaarten op wens maken. Deze gespecialiceerde bedrijven maken je bruidstaart in de gewenste kleur, vorm en smaak.
Een taart kan gemaakt worden zo klein of groot je zelf wilt, het hangt af van het aantal personen die van de taart gaan eten.


Prijs van de bruidstaart.

De prijs van de bruidstaart ligt natuurlijk ook aan de grootte, en de bewerkelijkheid. Wil je veel suiker roosjes of marsepein roosjes op je bruidstaart, dan zal deze duurder zijn, als dat je kiest voor een naked bruidstaart met heerlijk fruit gedecoreerd, zal je taart een stuk goedkoper zijn. Deze prijzen liggen tussen de € 3.00 en € 13,00 per persoon. Wil je niet veel geld uitgeven aan een bruidstaart kan je ook kiezen voor trendy cup cakes, In Amerika zijn de cakecups al jaren een begrip en ook in Nederland worden deze feestcakejes steeds populairder. Het voordeel van cup cakes is dat je deze makkelijk zelf kan maken, en zeer decoratief zijn. Op internet vindt je honderden recepten voor cup cakes, en in iedere winkel b.v. Xenos kan je decoratiematerialen kopen voor cup cakes. Maar zeg nou zelf, op je bruiloft eet je natuurlijk de lekkerste taart die er is, gemaakt door een professionel!!!!

Taarttoppers

Tegenwoordig zijn de taarttopper de Lovebirds( 2 vogeltjes) erg populair. Je kan je taarttopper in een winkel kopen, of op maat laten maken. Op internet vindt je keileuke taarttoppers.

Bruidstaart aansnijden

Je snijdt de bruidstaart met zijn tweeën aan. Te beginnen in het midden van de taart. Het moment van aansnijden kunnen jullie zelf bepalen, dat kan na het diner, of in het begin van de feestavond, wat jullie prettig vinden. Tegenwoordig kan het op allerlei momenten. Tip :Het aansnijden van de Bruidstaarte behoort te gebeuren met de hand van de bruid én de bruidegom op elkaar

Bruidstaart aansnijden

Enkele leuke alternatieven voor een bruidstaart zijn

 • Macarons
 • petit fours
 • Ijstaart
 • Cupcakes
 • Donuts-bruidstaart
 • Naked bruidstaart
 • Donuts bruidstaart

  Dit ziet er toch geweldig uit! Simpele bruidstaart van Donuts.

  Macarons bruidstaart

  Macarons als bruidstaart, wie lust dit niet! Heerlijk!

   

  Aanbevolen Patisserie Regio Den Haag

  Bruidstaart Den haag

   

  Your Piece Of Cake

  Er is van alles mogelijk. Of u nu een heleboel lagentaart wilt of allemaal kleine (cup) cakejes. Ook de smaken, kleuren, thema en suikerbloemen worden allemaal besproken tijdens de intake.

  Den Haag